Trommesæt af træ eller akryl

Trommesæt laves i dag i mange forskellige materialer, herunder træ og akryl. Hvis du skal købe et trommesæt skal du derfor undersøge hvad dit foretrukne trommesæt materiale er. Materialet, som trommesættet er lavet af, påvirker nemlig lyden, når du spiller. Nogle trommeslagere har altså en præference for et materiale, fordi de foretrækker den lyd, som materialet skaber. Læs med og find ud af om du bør vælge akryl eller træ. 

Skal dit trommesæt være lavet af akryl eller træ?

Mange trommesæt laves i dag af træ, men hvis du prøver at spille på et akryl trommesæt så vil du måske begynde at foretrække det. Træ absorbere nemlig noget af lyden, fordi det er et blødt materiale. Til sammenligning absorberer akryl ikke nær så meget af lyden, fordi det er et hårdere materiale en træ. Man kan derfor opnå en højere tone med et akryl trommesæt end et træ trommesæt. Lyden er dog anderledes, så i sidste ende kommer det an på præferencer. Trommesæt der er lavet af forskellige typer træ vil også lyde lidt forskellige. Til gengæld vil mange måske mene, at et trommesæt i træ er flottere end et trommesæt i akryl. 

Prøv dit trommesæt

Hvis du skal være sikker på hvilket trommesæt, som du vil foretrække, så bør du prøve at spille på et trommesæt af akryl og et af træ. Det er den bedste måde, at finde ud af om du foretrækker den ene lyd frem for den anden. Det kan dog også være udseendet af det ene materiale appellerer mere til dig end det andet. Dette vil du dog også bedst kunne vurdere, hvis du ser trommesættet i en butik. Det er derfor altid en god idé at besøge en butik, hvor du kan se på flere forskellige trommesæt. Så kan du altid købe den præcise model med alle de features, som du vil have online efterfølgende.