Rygskader og osteopat forløb

osteopati

I gruppen over rygskader er lændesmerter en af de største i Danmark. Der findes mange forskellige behandlingsformer, men Osteopati på Frederiksberg er med garanti en klinik, som er anbefalesværdig. Osteopati er en yderst effektivt og videnskabelig anerkendt behandlingsform, hvor hele kroppen inddrages for at undersøge kilden til smerten. Mange oplever rygsmerter i kortere eller længerevarende perioder, som kan opstå akut ved en forkert bevægelse. Oftest kan der være underliggende dysfunktioner, som er skyld i smerten og på længere sigt kan blive et stort problem, da kroppen belastes jo længere tid man går med smerten.

Hvad kan du forvente af en osteopat?

Konsultationerne starter med en samtale omkring ens problematikker, men ikke kun af det sted, hvor du har smerter. Din osteopat sætter sig grundigt ind i din sygdoms- og skadeshistorik, for at kunne prøve at afdække alle områder. De kommer vidt omkring hele kroppen og funktionerne i kroppen, for at sikre at alt er som det skal være. Alle behandlinger er personlige og tilpasset til den enkeltes behov, men en osteopat er grundig og dybdegående i sin undersøgelse. Derfor undersøges hele kroppen, da der kan være andre faktorer, som kan være skyld i smerterne. Med ekspertise i menneskekroppen og med målet om at genetablere balance i strukturen i kroppen med manuelle teknikker, skal de skadede kropsdele kunne genoprette deres oprindelige blodcirkulation, så der kan afledes affaldsstoffer gennem blodcirkulationen, hvilket oftest er en af løsningerne på problemet.

Hvad er forskellen på en osteopat og en kiropraktor?

Osteopati kan oftest ses som et alternativ til en kiropraktor, men der er alligevel en stor forskel. Det er ikke ualmindeligt, at problemet befinder sig et andet sted, end hvor smerterne er opstået. Osteopati har et større fokus på helhedsorienteret undersøgelse og beskæftiger sig med smertelindring, hvor en kiropraktor søger årsag til en bestemt smerte. Osteopaten kigger på kroppen som en sammenhængende mekanisme og søger at genoprette hele dens funktionalitet, hvor en kiropraktor søger at genoprette et leds naturlige bevægelser. Det grundlæggende formål er at optimere kroppens funktioner. Så hvis du allerede har prøvet en kiropraktor uden held, så bør du overveje behandling hos en osteopat.