Reglar kan bruges til mange forskellige byggeprojekter

De fleste professionelle håndværkere kender nok til reglar, men står du og skal til at bygge projekter i hjemmet på egen hånd, så kan det være svært at finde hoved og hale i reglar, og det er til at forstå. Reglar er egentlig et svensk ord, som vi har lånt. På dansk hedder reglar også spærtræ, men reglar bruges inden for byggebranchen.  Reglar dækker nemlig over mange forskellige typer brædder, der kan bruges til mange formål, og navnet dækker derfor helt generelt over kategorien af brædder. 

Men hvad er reglar?

Reglar er kort sagt en rektangulær trælægte, der er høvlet. Reglar bruges som før nævnt til mange forskellige typer huskonstruktioner, hvor det hyppigt bliver brugt til at lave skillevægge og skillerum. Reglar kommer i forskellige dimensioner, hvor 45×45 mm er en af de mest populære dimensioner. Men selvom at reglar oftest bruges til skillevægge og skillerum, så kan den rektangulære trælægte altså også bruges til lægning af gulv, lægning af træterrasse, reoler, bænke og så videre. Taglægterne er ofte høvlet, og du kan derfor glæde dig over tanken, at du hurtigt kan komme i gang med dit byggearbejde. 

Så skal du til at bygge et udeskur, en ny terrasse eller lægge nyt gulv, så kan det godt betale sig at have styr på reglar. Tit og ofte forveksles der mellem reglar og lægter, da brædderne egentlig kan det samme, men der er en forskel, som er betydelig. Forskellen er nemlig, at reglar er høvlet, hvorimod lægten ikke er. Da reglar fås i flere forskellige dimensioner, er det derfor også vigtigt, at du ved præcis hvilken størrelse, du har brug for, for at dit byggeprojekt lykkes. 

Her finder du reglar til fornuftige priser


Ønsker du at gå i gang med et nyt byggeprojekt, og er du på jagt efter reglar til gode priser, både 45×45 mm eller 45×95 mm,  så kan du med fordel kigge forbi lavpristræ, som er en træhandel, hvor at den gode service altid er i fokus. Hvis du er i tvivl om, hvilken type reglar, du skal bruge, eller hvilke dimensioner du skal have fat i, så står personalet klar til at hjælpe dig med at finde de rigtige mål, så du kan komme godt i gang uden problemer.