Hvor længe holder håndsprit?

Vi er endelig nået dertil hvor de fleste af os er vaccineret. Derfor står mange virksomheder måske tilbage med et stort lager håndsprit, som de er i tvivl om hvad de skal gøre ved. Her er nogle vigtige informationer, som du bør vide om din håndsprit og din håndsprit dispensers holdbarhed.  

Håndsprit holder ikke evigt

Håndsprit holder faktisk ikke evigt. Det vil derfor miste sin effekt over tid. Derfor er det vigtigt, at du tjekker holdbarhedsdatoen på din håndsprit inden at du bruger den. Håndspritten kan dog holde imellem 2-3 år, så hvis virksomheder har meget på lager, så kan det med fordel stadig bruges ved kantinen og kaffemaskiner, hvor folk samles. Derved kan virksomheder reducere smitten af andre sygdomme, som influenza og en almindelig forkølelse. Efter 2-3 år vil håndspritten miste sin evne til at desinficere dine hænder. Over tid vil alkoholen i håndspritten nemlig fordampe. Efter flere år vil procentdelen af alkohol blive mindre og mindre, men for at håndspritten er effektiv bør den være over 70%. 

Holdbarheden af en håndsprit dispenser

Ikke kun håndspritten, men også en håndsprit dispenser har ikke en uendelig holdbarhed. Hvis dispensere bruges af mange mennesker hver dag, så vil de blive nedslidt over tid. Dog er holdbarheden af håndsprit dispensere med en indbygget beholder til håndsprit længere end dispensere med en holder til en almindelig plastik håndsprit flaske. Du kan også forlænge dispenseres holdbarhed ved at investere i en elektronisk håndsprit dispenser, der er 100% berøringsfri. Denne type er desuden også mere effektiv ift. at reducere smitten. Søger du en holdbar håndsprit dispenser, så tag et kig på udvalget på https://haandspritdispensere.dk/

Hvad kan man gøre med gammel håndsprit?

Det er selvfølgelig ærgerligt, hvis holdbarhedsdatoen for din håndsprit er overskredet, men ligesom ved mange andre forældede produkter, så er det desværre ikke noget at gøre ved det. Håndsprittens effektivitet er dog kun blevet testet til og med udløbsdatoen og derfor kan man ikke være sikker på, at effekten vil være god nok efter udløbsdatoen. Det er derfor bedst bare at smide håndspritten ud og købe en ny.