Hvilket autoværksted skal du vælge?

Vi kender alle følelsen af, at vi bliver snydt så snart vi afleverer vores bil, og den skal igennem en bilreparation eller til bilservice. For som almindelig borger, har vi ikke forstand på, hvis mekanikeren eksempelvis siger, kuglelejet i din bærearm er ved at være slidt, og den trænger til at blive udskiftet. I sådan en situation er de fleste personer uanende om, hvorvidt den påstand er korrekt eller ej.

Generel information 

Hos et autoværksted er der masse forskellige arbejdsområder. De fleste sælger reservedele og tilbehør til din bil. Hvis du har en unik, eller meget gammel bil, skal du muligvis finde et særligt værksted der har specialiseret sig i din bil. Hvis din bil er produceret efter år 2000, har de fleste værksteder tilbehør og reservedele til din bil. Et andet arbejdsområde de har er, at de står for reperation og service af biler. Det vil sige, at de kan lave et synstjek. En bil skal til syn hvert andet år. 

Typiske arbejdsområder

De mest typisk arbejdsområder er reparation af bilens skader. Det kan være alt fra en smadret bilrude til ridser i lakken. De fleste biler skal have udskiftet lyset på bilen, med jævne mellemrum, nogle personer kan selv klare det, mens andre har behov for hjælp. Nogle værksteder laver også undervognsbehandling, og giver bilen en rustbeskyttelse.      


Hvis din bil skal til bilreparation eller bilservice, har du en masse ting, som du gøre inden du kører den til autoværkstedet. Undersøg om alle din bils lygter lyser, her er det vigtigt, at du også kigger på bremse og nummerpladelyset. Undersøg om forruden har nogle stenslag eller andet. Tjek at din bils vinduesvasker fungerer. Undersøg hvor meget dybde dækkene har, for de skal som minimum have 1,6 millimeter. Den sidste ting du skal gøre, er at tjekke, om der nogle advarselslamper der lyser i instrumentbrættet, når kører i din bil.        

F.eks hvis du skal have bilen til bilservice, er det også vigtigt, at tjekke om der er sprinklervæske på bilen, da din bil kan risikere ikke at gå igennem syn hvis dette mangler. Dette kan virke som en lille bitte bagatel, men det kan ende med at koste dig dyrt. 

Hvis du vil føle dig i trygge hænder, og være sikker på, at du ikke bliver snydt, skal du vælge danmarks måske bedste autoværksted, som er Quickpoint.dk