Anvend epoxy til gør-det-selv projektet

Er du typen, der elsker at fifle med DIY- og kreative projekter, ved du også, at der skal anvendes rigtigt meget værktøj og materiale. Et helt essentielt materiale, der kan bruges i mange sammenhænge, er epoxy, også kendt som kunstharpiks. Lamineringsepoxy kan f.eks. anvendes på elementer af træ til at give en flot, blank overflade, så træet rigtigt skinner, samtidigt med at det er blødt at røre ved. Ellers anvendes klar epoxy også tit ved produktionen af hjemmelavede smykker og til andre opgaver, hvor der er nødvendigt at binde materialer sammen på kunstfærdig vis. Køber du epoxy i den tungere skala, er det også muligt at fylde huller og reparere revner i hårde materialer som sten, glas, beton og metal.

Hvordan fungerer epoxy?

Sådan lidt forsimplet fungerer epoxy som en meget holdbar lim. Holdbarheden opnås ved at epoxyens to elementer, dens base og hærder, indgår i en kemisk reaktion. Molekylerne danner på kort tid en meget stor mængde forbindelser, og massen stivner med en yderst stærk holdbarhed til følge.

Fordi epoxy er så kraftigt et materiale, er det også nødvendigt, du er påpasselig omkring produktet. Brug altid engangshandsker af vintril, der er handsker godkendt til at arbejde med stærke kemikalier. Kommer epoxy alligevel i kontakt med huden, bør du straks fjerne det med vand og sæbe.

Det er også vigtigt, du er opmærksom på blandingsforholdet mellem base og hærder. Du bør altid holde dig til det præcist angivne blandingsforhold, helt ned til det enkelte gram.

Sidst men ikke mindst, bør du have hærdningstiden in mente. Der er nemlig stor forskel på, hvor lang tid det tager for de enkelte epoxyblandinger at tørre ind.

Få klar epoxy til en god pris

Ønsker du at anvende epoxy til dit DIY-projekt, bør du købe fra en specialiseret forhandler som Ekomposit, da du her får den bedste service og vejledning omkring korrekt anvendelse. Køb epoxy fra Ekomposit, og du kan blive vejledt af specialister på området. Samtidig er et køb hos Ekomposit din garanti for, at din epoxy er produceret i Danmark under sikre arbejdsforhold og efter strenge miljøkrav.