3 ting du ikke vidste om fragt

I Danmark eksporterer vi varer i stor stil. Vi producerer nok flere produkter til udlandet end til os selv. Hele denne process er utrolig spændende og involverer et hav af aktører. Hver gang der skal udføres fragt til udlandet anvendes blandt andet flere forskellige transportmidler. Læs med her og hør 3 ting du ikke vidste om fragt.

Dyr skal transporteres med flyfragt eller biltransport

Hvis din hund skal transporteres til udlandet, så er det ikke altid muligt at få den med ombord på flyet, som en del af din carry-on bagage. Det er nemlig ikke alle flyselskaber, der tillader dette, og hvis de gør, så tillader de kun meget små hunde. Så medmindre du vil sende din hund på en ambitiøs slankekur, så er det nødvendigt at kontakte et fragtfirma, der håndterer dyretransport. Når en hund skal ombord på et fly er der nemlig en masse regler der skal overholdes og en masse dokumenter, der skal udfyldes. Alt dette kan et fragtfirma tage sig af.

Søfragt er den mest miljøvenlige form for fragt

Sammenlignet med biltransport og flyfragt, er søfragt den mest miljøvenlige form for transport, du kan vælge. Ift. biltransport, så kan søfragt transportere mange flere produkter per tur. Den miljømæssige belastning per produkt er derfor minimal. Hvis man sammenligner flyfragt med søfragt, så vil ruten være meget hurtigere og mere direkte med luftfragt. Med søfragt er man tvunget til at tage en omvej og det går ikke ligefrem hurtigt. På trods omvejen og det højere tidsforbrug, er søfragt stadig meget mere miljøvenligt end flyfragt.

Firmaer anvender fragt til at differentiere sig

Ved at anvende forskellige fragt strategier kan virksomheder differentiere sig selv over for deres konkurrenter. Firmaer, der f.eks. Vælger luftfragt, kan tiltrække kunder ved at tilbyde en meget hurtigere levering end konkurrenterne. Virksomheder, der vælger søfragt, kan tiltrække kunder ved at sætte fokus på deres lave CO2 udslip. Derved er fragt en vigtig faktorer i virksomheders kamp om kundernes opmærksomhed. Fragt prisen kan naturligvis også være en konkurrencemæssig fordel. Et firma, der f.eks. Bruger søfragt, kan nok tilbyde en lavere fragt end konkurrenten, der anvender flyfragt.